Mozes Aron Krukziener

Twee verbeteringen door de heer Lex Krukziener.

  • Op bladzijde 107 staat dat in 1910 Mozes Meijer Krukziener naar Zutphen komt. Dat moet zijn Mozes Aron Krukziener (mijn overgrootvader), die op 1 januari 1930 is overleden en op de begraafplaats in Zutphen ligt. De op bladzijde 110 genoemde pettenfabriek zal dan ook niet M.M. Krukziener heten, dit is de door Meijer Mozes Krukziener na de oorlog opgerichte fabriek, waarvan de naam op de gevel in de Beekstraat staat. Als ik mij niet vergis heette, althans in 1924, het bedrijf Zutphense Pettenfabriek Mozes Krukziener & Co. In Uw artikel “Petten aan de Lopende Band” noemt U ook Mozes Aron Cutzien als de persoon die in 1910 naar Zutphen kwam.
  • Op bladzijde 281 staat dat Jansje Levison de Levie geboren is in 1895. Dat moet zijn 1890. Er staat wel de juiste leeftijd, 52 jaar. Overigens staat de datum ook fout in het boek “In Memoriam”, daar wordt 23/10/1898 genoemd. Omdat mijn moeder zeker wist dat haar schoonzuster veel ouder was dan haar broer, heb ik de datum bij de burgerlijke stand opgevraagd en daar kwam 1890 uit.
De gevel van de voormalige fabriek in de Beekstraat