‘Verdere informatie ontbreekt’ niet meer

Dank voor uw prachtige, recente uitgave ‘De Zutphense kehille in het bijzonder’. Ik heb het boek met bijzondere belangstelling gelezen. Over één zaak wil ik graag duidelijkheid geven: de kleine foto op pag. 131 met het onderschrift – ‘Volgens overlevering: ‘Slager ‘Dormits, Barlheze’. Verdere informatie ontbreekt.’ – betreft inderdaad niet slager Dormits, maar slager Leonardus Menco die op het moment van de foto in Winterswijk een slagerij had. Het meisje op de voorgrond is zijn dochter Bertha (Beppie) Menco. Leonardus Menco was getrouwd met Sophia Evaline van Gelder. Zij en haar dochtertje Beppie overleefden de oorlog in onderduik. Leonardus en zijn zoontje Salomon Abraham Menco werden beiden vermoord in Sobibor op 9 april 1943. Het gezin is beschreven in mijn boek ‘We hebben ze allemaal gekend…’ 2e druk 2017.

Slager Leonardus Menco met op de voorgrond zijn dochter Bertha (Beppie) Menco

Henk Vis
Werkgroep ‘Leren van de oorlog’ Winterswijk